Een trekvlot voor de bewoners van Het Westerhonk

Django, bewoner van Het Westerhonk - 's Heeren Loo, is maar wat blij met het trekvlot, het nieuwe speeltoestel op ons park.

Collega Eelco van Ruijven initieerde dit project: ‘Het is altijd weer een uitdaging om iets te bedenken dat passend is voor onze doelgroep. Een activiteit moet leuk zijn en voldoende uitdaging bieden, maar wel veilig en niet te ingewikkeld zijn. Een pré is iets dat iemand zowel alleen kan doen – naar eigen inzicht en in eigen tempo –, maar ook samen met een andere cliënt, begeleider of familielid. Ik had al langere tijd de wens om een trekvlot te bouwen en ben blij dat het er nu staat.

Zonder het vertrouwen van donateurs was dit nooit gelukt. Want de reguliere zorgbudgetten van 's Heeren Loo dekken dit soort kosten niet. Het mooie van het trekvlot vind ik, is dat het de zinnen verzet en cliënten helpt hun spierkracht en uithoudingsvermogen te vergroten. Voor hen is een goede gezondheid belangrijk, maar niet vanzelfsprekend. Op deze manier kunnen jong en oud op een speelse manier meer gaan bewegen. We willen alle giftgevers, in het bijzonder de heer Van de Akker en Stichting Vrienden van het Westerhonk heel hartelijk bedanken voor hun steun!